Start blok 1 seizoen 2020-21 Sportief Skiën

Hoewel we met z’n allen weer veel zin hebben in het nieuwe skiseizoen is het van groot belang dat we, met de stijgende coronacijfers in ons achterhoofd, ook gezamenlijk discipline tonen. Met z’n allen streven we er naar om de kans op besmetting met het virus minimaal te houden. Het coronavirus is voorlopig nog niet weg en dus moeten we hier dus rekening mee blijven houden.

Voor De Nederlandse Skivereniging en dus ook voor Skiclub Rucphen zijn de maatregelen vanuit de Rijksoverheid of locale overheden altijd leidend.

Protocol

Het NOC*NSF heeft in samenwerking met verschillende sportbonden het nationaal sportprotocol en FQA’s vastgesteld. Dit protocol wordt periodiek geactualiseerd.

Heel praktisch voor ons.

• Voor de jeugdgroepen Sportief Skiën (t/m 12 jaar) gelden er voor het sporten geen specifieke maatregelen behoudens de algemene regels. Trainers hoeven geen 1 ½ meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar.
  • Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1 ½ mtr. tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep, 18 jaar en ouder, mag niet dichter dan 1 ½ meter bij jou en elkaar komen. Aangezien skiën geen contactsport is, proberen we waar mogelijk ook tijdens de training de 1 ½ meter afstandsregel te handhaven. Ook toeschouwers/bezoekers ouder dan 18 jaar drukken we op het hart om deze afstandregel in acht te nemen.
  • De eerste zaterdagtraining skiën de jeugdleden in op piste 1 (linker piste) en de volwassenengroepen (trainers Ruud en Cor) op piste 2 & 3.
  • Gebruik zoveel mogelijk je eigen materialen. Gaat dit niet dan kan je bij SnowWorld ook materiaal huren, maar reserveer dit vooraf, liefst telefonisch via telnr. 085 902 0606. Let op! Het dragen van een skihelm is verplicht.
  • Wees geduldig en behoud afstand bij de skiliften.
  • Er geldt een registratieplicht, zie ook (‘nieuwe maatregelen SnowWorld en DNA’).
  • Voor wat betreft aanwezigheid op de piste, wordt hieraan invulling gegevens door de organisatie van het Sportief Skiën. Ben je afwezig, meld je af (via jeugd@skiclub-rucphen.nl). Zorg dat de skiclub beschikt over een actueel telefoonnummer en mailadres.
  • Bij De Nederlandse Alp (DNA) dien je bij binnenkomst zelf je gegevens op een lijst in te vullen.
  • Door de gewijzigde indeling van ruimte bij SnowWorld is de kleedruimte voor de receptie zeer beperkt. Kom zoveel mogelijk gekleed naar de locatie, zodat u alleen nog uw skischoenen en handschoenen moet aantrekken en helm op hoeft te doen. Ook kunt u beter doorlopen en gebruik maken van de achterste kleedruimte.
  • DNA opent zaterdagochtend om 9.00 uur haar deuren. We verzoeken u om het half uur (van 8.30 u/start training tot 9.00 uur) nog even een wandelingetje buiten te maken of in ieder geval wanneer u toch binnen wacht de 1 ½  mtr. afstand in acht te nemen.
  • Wanneer op zaterdag de training om 10.00 uur stopt, starten de skilessen bij SnowWorld. Dit is een druk moment. Wees geduldig en geef elkaar ruimte om te passeren en volg hierbij de aanwijzingen van aanwezig personeel van SnowWorld op.

Corona maatregelen SnowWorld & DNA

We zijn voor de trainingen te gast bij SnowWorld en (de ouders/toeschouwers) bij De Nederlandsche Alp.

Er gelden corona maatregelen bij SnowWorld. Deze regels zijn terug te vinden op de website van SnowWorld:

Hieronder valt bijvoorbeeld het volgen van een looproute en registratieplicht van contactgegevens, om een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD mogelijk te maken. We gaan hierbij uit van uw medewerking, zoals eerder beschreven.

Het gaat daarbij om de volgende gegevens:

• volledige naam
  • datum, aankomsttijd en placering van het bezoek (DNA)
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • toestemming

De medewerker van DNA zal uw gezondheid verifiëren. Bestellen bij de bar is prima, maar daarna wordt van u verwacht dat u plaatsneemt aan een tafel.

De algehele veiligheidsregels zijn natuurlijk altijd van toepassing.

Naast de specifieke regels van SnowWorld blijven de algehele veiligheids- en hygiëneregels van het RIVM gelden:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1 ½ meter van elkaar
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen met zeep of gebruik desinfectiemiddel, juist ook voor en na bezoek van de sportlocatie.

Tot slot

• Bestuur en trainers van Skiclub Rucphen zal de leden, ouders/toeschouwers aanspreken op hun gedrag als ze daarmee de gezondheid van zichzelf en van anderen in gevaar brengen.
  • Binnen skiclub Rucphen zijn Marina de Hoon en Myrian van Burik aangesteld als coronacoördinator. Wilt u met hen overleggen over coronabesmetting of -maatregelen dan kan dat. Marina is zaterdagochtend ook aanwezig bij de training Sportief Skiën en beiden zijn ze telefonisch en via mail te bereiken.
  • We staan met z’n allen voor een uitdagend seizoen dus laten we elkaar vooral helpen.

Met sportieve groet,

Bestuur Skiclub Rucphen